Ձկնագետ և Գավառագետ գետերի էկոլոգիական վիճակի գնահատումն ըստ մակրոզոոբենթոսի ցուցանիշների - Վ. Լ. Ասատրյան; Ս. Հ. Հակոբյան; Մ. Ռ. Դալլաքյան; Տ. Վ. Բոշյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ձկնագետ և Գավառագետ գետերի էկոլոգիական վիճակի գնահատման նպատակով 2011 թ.-ին իրականացվել են ջրակենսաբանական հետազոտություններ: Գետերում նկատվում է օրգանական աղտոտվածության օրինաչափ ավելացում ակունքից գետաբերան ուղղությամբ: Для оценки экологического состояния рек Дзкнагет и Гаварагет в 2011 году были проведены гидробиологические исследования. В реках наблюдается закономерное повышение органического загрязнения от истоков до устьев. For the assessment of ecological state of Dzknaget and Gavaraget rivers the hydrobiological investigations has been done in 2011. The organic pollution increases regularly from the river mouths to the estuaries.
Keywords: Biology; Ecology; Hydrobiology