Սևանա լճի երկարաչանչ խեցգետնի Pontastacus Leptodactylus Esch.-ի աճի առանձնահատկությունները - Ն. Ս. Բադալյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Գետի խեցգետնի տարիքի որոշումը խիստ դժվար է, ուստի Սևանա լճի երկարաչանչ խեցգետնի (Pontastacus leptodactylus Esch.) պոպուլյացիայի տարիքային կառուցվածքի գնահատման համար օգտագործվել են մոդալ տարիքային խմբերի չափերի ու կենդանիների մաշկափոխության ցուցանիշները: В связи с тем, что определение возраста длиннопалого рака (Pontastacus leptodactylus Esch.) весьма затруднительно, при определении возрастной структуры популяции рака озера Севан были использованы размеры модальных возрастных групп животных и количество их линек в течение года. The identification of age of river crayfish is very difficult, so in order to assess size/age structure of population of Pontastacus leptodactilus Eshch. of Lake Sevan the criteria of molting from different modal age groups and animals were used.
Keywords: Biology; Zoology; Hydrobiology