Определение порога однократного действия химических соединений по снижению массы тимуса животных - Ф. Р. Петросян; Э. С. Восканян; В. С. Восканян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Острая интоксикация животных различными группами химических веществ вызывает дозазависимое снижение массы центрального органа иммуногенеза – тимуса, в связи с чем рекомендуется применение этого теста в качестве дополнительного чувствительного метода для определения порога однократного действия химических соединений. Կենդանիների սուր (միանվագ) թունավորումը տարբեր խմբերի քիմիական նյութերով առաջացնում է իմունային համակարգի կենտրոնական օրգանի` ուրցագեղձի զանգվածի դոզակախյալ նվազում, ուստի տվյալ թեստը առաջարկվում է օգտագործել թունաբանական հետազոտություններում որպես քիմիական միացությունների միանվագ ազդեցության շեմքային մակարդակի որոշման զգայուն լրացուցիչ եղանակ: The acute (single) poisoning of animals with the chemical agents of different groups generates the dose-dependent decrease of mass of thymus, that is the central body of an immune system. It is suggested that it may be used in toxicological studies as an additional sensitive method for decision of threshold level of the chemical compounds single influence
Keywords: Biology; Physiology