Ադենինը և ադենոզինը դեզամինացնող ֆերմենտների ուսումնասիրությունը առողջ և տուբերկուլյոզով հիվանդ մարդկանց արյան մեջ - Մ. Ա. Դավթյան; Մ. Հ. Խաչատրյան; Ն. Ն. Հայրապետյան; Գ. Հ. Սեմերջյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մեր կողմից հետազոտվող ֆերմենտները` ադենազը, ադենոզինդեզամինազը նույնպես կարող են ծառայել տուբերկուլյոզի բացահայտման ճշգրիտ գործոն, քանի որ հիվանդության դեպքում արյան էրիթրոցիտներում նշված ֆերմենտների ակտիվությունը զգալի բարձրանում է: Исследуемые нами ферменты-аденаза и аденозиндезаминаза также могут служить фактором диагностирования туберкулеза, поскольку в эритроцитах крови при болезни наблюдается значительное повышение активности данных ферментов. The enzymes investigation, namely adenase and adenosine deaminase, can be used as factors of diagnostics of lung tuberculosis, since the increased activities of these enzymes were observed in blood erythrocytes during this disease.
Keywords: Medicine