Электрофизиологическое исследование влияния гиппокампа на активность ретикулярных нейронов дыхательного центра при гипоксии - Р. С. Арутюнян; Н. Ю. Адамян; М. А. Карапетян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В норме и в условиях гипоксии изучено влияние СА1 и СА3 полей гиппокампа на импульсную активность ретикулярных нейронов бульбарного дыхательного центра. Մթնոլորտային ճնշման բնականոն պայմաններում և թթվածնային անբավարարության պայմաններում ուսումնասիրվել է հիպոկամպի CA1 և CA3 դաշտերի էլեկտրախթանման ազդեցությունը երկարավուն ուղեղի ռետիկուլյար նեյրոնների իմպուլսային ակտիվության վրա: The influence of stimulation of the CA1 and CA3 areas of the hippocampus on the impulse activity of reticular neurons (RN) of the medulla oblongata under normal and oxygen deficiency conditions was studied.
Keywords: Biology; Physiology