Ակնարկ Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության դենդրոֆլորայի բազմազանության մասին - Կ. Վ. Բալայան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացվում է ԼՂՀ դենդրոֆլորայի կազմը և վերլուծությունը: Նշվում է ուսումնասիրվող տարածքում հայտնաբերված 100 տեսակ ծառաթփային բույսերի ցուցակը, ինչպես նաև նրանց տարածվածությունը և էկոլոգիան: Представлен и проанализирован состав дендрофлоры НКР. Приведен список 100 видов деревьев и кустарников, обнаруженных на исследуемой территории, а также их распространение и экология. The variety of dendroflora of The Republic of Nagorno Karabakh is presented and analyzed in this work. The list of 100 species of trees and bushes revealed in the territory, is presented along with the study of their distribution and ecology.
Keywords: Biology; Botany