Պրոլինով հարուստ պոլիպեպտիդի և նրա ածանցյալի ազդեցությունը որոշ ցիտոկինների և իմունոգլոբուլինների մակարդակի վրա - Ա. Մ. Բադալյան; Խ. Վ. Բադալյան; Մ. Ա. Սարգսյան; Գալոյան, Ա. Ա. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է հիպոթալամուսի պրոլինով հարուստ պոլիպեպտիդի և նրա ածանցյալի ազդեցությունը ցիտոկինների և իմունոգլոբուլինների մակարդակի վրա: Ցույց է տրվել, որ ինչպես գալարմինը, այնպես էլ նրա ածանցյալը, բարձրացնում են ցիտոկինների և իմունոգլոբուլինների կոնցենտրացիան: Исследовано влияние пролином богатых полипептидов гипоталамуса-галармина и его аналога на уровень цитокинов и иммуноглобулинов. Показано, что галармин, а также его аналог d15-галармин повышают концентрации токсинов и иммуноглобулинов. The effect of proline-rich polypeptides of the hypothalamus - galarmin and its analogue - on the level of cytokines and immunoglobulins was investigated. It is shown that galarmin, as well as its analogue d15-galarmin, increase the con¬cent¬ration of cytokines and immunoglobulins.
Keywords: Biology; Biochemistry; Immunology