К палеофауне (Mollusca, Insecta, Teleostei) диатомовых отложений местонахождений Уйц и Брнакот (Сисианская свита, плейстоцен) - М. А. Марджанян; Л. Д. Арутюнова; Р. Г. Арутюнян; А. А. Брух; И. Г. Габриелян; Д. З. Василян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В плейстоценовых отложениях диатомитов Сисианской свиты (Sisian suite) местонахождений Уйц (Уйц-1, Уйц-2, Уйц-3) и Брнакот (Брнакот-1, Брнакот-2, Брнакот-3) обнаружены и изучены остатки и отпечатки моллюсков, насекомых и рыб - представителей рецентной фауны, за исключением одного вида моллюска. Ուսումնասիրվել են Ույծ (Ույծ-1, Ույծ-2, Ույծ-3) և Բռնակոթ (Բռնակոթ-1, Բռնակոթ-2, Բռնակոթ-3) տեղավայրերի դիատոմային նստվածքների փափկամարմինների, միջատների և ձկների դրոշմները և մնացորդները, որոնք, բացառությամբ փափկամարմինների մեկ տեսակի, ներկայացնում են ժամանակակից տեսակներ: The fossil remains from diatome sediments of Uyts (Uyts-1, Uyts-2, Uyts-3) and Brnakot (Brnakot-1, Brnakot-2, Brnakot-3) locality complexes are studied. The fossil fauna includes recent mollusk, insect and fish remains and imprints, with the exception of mollusk species.
Keywords: Biology; Zoology; Paleobiology