Երկշերտ լիպիդային թաղանթների էլեկտրապորացիան էլեկտրաթափանցելիությունը օձի թույնի ազդեցության ժամանակ - Ն. Ա. Ղազարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սույն հետազոտության նպատակն է ցույց տալ, թե ինչպես են փոխվում առնետների տարբեր հյուսվածքների նատիվ լիպիդների մոդելային թաղանթների պլաստիկ հատկությունները Macrovipera lebetina obtusa (MLO), Montivipera raddei (MR) և Naja kaouthia (NK) թույնով մշակման ժամանակ: Настоящее исследование проводилось с целью показать, как изменяются пластические свойства модели мембран из нативных липидов различных тканей крыс во время обработки ядами змей Macrovipera lebetina obtusa (MLO), Montivipera raddei (MR) и Naja kaouthia (NK). The present study was undertaken to elucidate how the plastic properties of model membranes from native lipids of different tissues of rats are being altered during the process of Macrovipera lebetina obtusa (MLO), Montivipera raddei (MR) and Naja kaouthia (NK) venoms processing.
Keywords: Biology; Biochemistry; Physiology