Հայաստանի որոշ սողունների հելմինթոֆաունան - Ն. Հ. Սարգսյան; Լ. Կ. Վարդանյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են 10 տեսակի սողունների ներքին մակաբույծները: Հայտնաբերվել են 2 դասի պատկանող հելմինթներ` կլոր (Nematoda) և ժապավենաձև (Cestoda) որդեր: Հետազոտվել է վարակվածության էքստենսիվությունը և ինտենսիվությունը: Исследованы эндопаразиты десяти видов рептилий. Обнаруженные гельминты принадлежат к двум классам: круглые (Nematoda) и ленточные (Cestoda) черви. Изучалась также степень зараженности этими гельминтами (экстенсивность) и частота их встречаемости (интенсивность). Endoparasites of 10 reptiles species were studied. Two classes of helminthes (Nematoda and Cestoda) were found. Extensity and intensity of infection were investigated.
Keywords: Biology; Zoology