Սյունիքի մարզում մարդու կենցաղային գործունեության հետևանքով շրջակա միջավայր ներմուծվող կենսածին տարրերի քանակական բնութագիրը - Դանիելյան, Ա. Ա.; Գ. Ա. Գևորգյան; Կ. Վ. Գրիգորյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Քննարկվում են Սյունիքի մարզում մարդու կենցաղային գործունեության առանձնահատկությունները, տրված են դրանց հետևանքով շրջակա միջավայր ներմուծված կենսածին տարրերի, մասնավորապես, ազոտի և ֆոսֆորի քանակական բնութագրերը: Обсуждаются особенности человеческой деятельности в пределах Сюникского региона. Рассматривается величина влияния антропогенного фактора, особенно количества азота и фосфора, на окружающую среду. The peculiarieties of human activities in Syunik Marz, as well as the value of anthropogenic factor impact on the environment, particularly quantities of nitrogen and phosphorus were discussed.
Keywords: Biology; Ecology