Моделирование и динамическое исследование фрагмента упрощенной мембраны эритроцита при помощи компьютерного эксперимента - П. К . Акопян; Г. А. Гарабекян; А. Г. Погосян; А. А. Шагинян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследовали динамическую структуру фрагмента мембраны эритроцита человека с помощью компьютерного эксперимента, а также такие важные свойства мембраны, как латеральная диффузия молекул фосфолипидов и белка гликофорина А в мембране, распределение различных фосфолипидов и динамические изменения конформации углеводородных цепочек фосфолипидных молекул. Համակարգչային փորձի օգնությամբ հետազոտվել է մարդու էրիթրոցիտի թաղանթի հատվածի դինամիկ կառուցվածքը և որոշ կարևոր հատկություններ, այդ թվում ֆոսֆոլիպիդային մոլեկուլների լաթերալ դիֆուզիայի օրինաչափությունները, գլիկոֆորին Ա թաղանթային սպիտակուցի վարքը ֆոսֆոլիպիդների բաշխվածությունը, ինչպես նաև ֆոսֆոլիպիդային մոլեկուլների ածխաջրածնային շղթաների դինամիկ վարքը թաղանթի ներսում և այլն: The dynamic structure of a fragment of human erythrocyte membrane was investigated through the computer experiment. Some important properties including mechanisms of the lateral diffusion of phospholipids molecules, behaviour of Glycophorin A protein molecules, distribution of different phospholipids and dynamic behavior of hydrocarbon chains of phospholipid molecules within the membrane were examined.
Keywords: Biology; Biophysics