Գաստրոէնտերիտով հիվանդ խոճկորների բուժումը պատրաստուկների նոր համակցությունով - Ա. Վ. Մանասյան; Ա. Ռ. Սողոմոնյան; Վ. Կ. Մկրտչյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաջարկված է դեղախառնուրդ (տետրավիտ, մետրոնիդազոլ տիլոզին)`խոճկորների գաստրոէնտերիտի բուժման համար: Առաջարկված միջոցը առողջ կենդանիների օրգանիզմի կլինիկա- արյունա-կենսաքիմիական ցուցանիշների վրա որևէ բացասական ազդեցություն չի թողնում: Զգալիորեն կրճատում է բուժման օրերի քանակը,ապահովում է բարձր կենսունակություն (խիստ նվազում է անկման տոկոսը):Առաջարկվող միջոցը, ըստ երևույթին, կարգավորում է իմունային պատասխանը, բարձրացնում օրգանիզմի հակասթրեսային կայունությունը, ինչը չափազանց կարևոր հանգամանք է խոզաբուծության համար: Предложена лекарственная смесь (тетравит, метронидазол, тилозин) для лечения гастроэнтерита поросят. Это средство не оказывает какого-либо отрицательного влияния на клинические, гематологические и биохимические показатели животных. Оно способствует значительному сокращению срока лечения, повышению жизнестойкости животных (существенное снижение процента падежа). По всей видимости, оно регулирует иммунный ответ, повышает антистрессовую устойчивость организма, что является важным обстоятельством для свиноводства. the piglets gastroenteritis. That mixture doesn’t affect badly animals’ clinical, hematological, and biochemical parameters. It promotes to considerable reduction of treatment time and increase of animal vitality, (considerable reduction of mortality percent). The mixture probably regulates immune answer, increases antistressing resistance of organism, that is very important circumstance for pig breeding.
Keywords: Agriculture; Animals