О синусоидальных клетках печени птиц - К. А. Дживанян; Н. В. Адамян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В статье описываются некоторые субмикроскопические особенности эндотелиоцитов и звездчатых ретикулоцитов в печени домашних кур. В числе синусоидальных клеток выявлены и описаны также липоциты. Հոդվածում նկարագրվում են տնային հավերի լյարդի էնդոթելային բջիջների և աստղաձև ռետիկուլոցիտների մի քանի ենթամանրադիտակային առանձնահատկությունները: Սինուսոիդային բջիջների թվում բացահայտվել և նկարագրվել են նաև լիպոցիտները: Some submicroscopic features of endotheliocytes and Kupffer cells in the liver of house hens are described. Lipocytes are also revealed and described among sinusoidal cells in the liver of hens in the article.
Keywords: Biology; Physiology; Biological Diversity