Автоматизированная многоканальная ионометрическая система - Т. Е. Сеферян; В. Л. Элбакян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ионометрические методы исследования нашли широкое применение в разных областях биологии, химии и физики. В данной работе представлена измерительная система, разработанная в среде графического программирования NI LabVIEW для одновременной регистрации кинетики активности от одного до пяти различных ионов. Использование этой системы позволит исследователям избежать дорогостоящей модернизации приборов, одновременно получая более удобную информативную исследовательскую систему. Իոնաչափական ուաումնասիրման մեթոդները լայն կիրառություն են գտել կենսաբանության, քիմիայի և ֆիզիկայի տարբեր բնագավառներում: Այս աշխատանքում ներկայացված է NATIONAL INSTRUMENTS LabVIEW գրաֆիկական ծրագրավորման միջավայրում գործող համակարգ, որը թույլ է տալիս միաժամանակ գրանցել մեկից հինգ տարբեր իոնների ակտիվության կինետիկան: Այս ծրագրի կիրառումը թույլ է տալիս հետազոտողներին խուսափել սարքավորումների թանկարժեք մոդերնիզացումից` միաժամանակ ստանալով առավել հարմարավետ, ինֆորմատիվ հետազոտական համակարգ: Ionometric methods are widely used in various aspects of biology, chemistry and physics. In this paper we present a measuring device programmed in NI LabVIEW graphical environment for simultaneous measurement of the kinetics of activity of up to five different ions. The use of the presented device allows researchers avoiding expensive equipment upgrades, and getting a more convenient, informative measurement method.
Keywords: Biology; Biological Diversity