Detection of genetically modified plants by using PCR - A. H. Yesayan; K. V. Grigoryan; N. A. Hovhannisyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
The PCR method for qualitative detection of GMOs was optimized. Primers, namely 35S (35S-promoter, originated from cauliflower mosaic virus), NOS (nopaline synthase-terminator, derived from Agrobacterium tumefaciens), were used to identify the GM maize and GM soybeans. The data further confirm that the PCR methods can be effectively used to differentiate GM soybeans and maize from non-GM products. Գենետիկորեն վերափոխված օրգանիզմների (ԳՎՕ) իդենտիֆիկացման համար օպտիմացվել է պոլիմերազային շղթայական ռեակցիայի (ՊՇՌ) մեթոդը: Կիրառվել են 35S պրոմոտերի (35S-պրոմոտեր ծաղկակաղամբի մոզաիկայի վիրուսից) և NOS տերմինատորի (նոպալին սինթազի տերմինատոր Agrobacterium tumefaciens-ից) պրայմերները: Ստացված արդյունքները վերահաստատում են պոլիմերազային շղթայական ռեակցիայի մեթոդի կիրառելիությունը գենետիկորեն վերափոխված օրգանիզմների իդենտիֆիկացման համար: Адаптирован метод ПЦР идентификации генетически модифицированных оганизмов (ГМО). Использованы праймеры для 35S промотера (35S-промотер из вируса мозаики цветной капусты) и NOS терминатора (терминатор синтазы нопалина Agrobacterium tumefaciens). Полученные результаты подтверждают эффективность применения ПЦР метода для идентификации ГМ кукурузы и сои.
Keywords: Biology; Cell Biology; Molecular Biology