Сравнительная эффективность некоторых биостимуляторов, применяемых в животноводстве - С. Л. Григорян; А. Р. Мкртчян; М. А. Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Приготовленный на основе пекарских дрожжей биостимулятор обладает активирующим влиянием на обменные и защитные реакции организма 2–месячных крольчат. Препарат не вызывает побочных нежелательных эффектов у подопытных животных и по своим качественным показателям не уступает ранее используемым в животноводстве тканевым препаратам. Հացաթխման խմորասնկերի հիման վրա պատրաստված կենսախթանիչը առաջացնում է 2 ամսական ճագարների մոտ նյութափոխանակության պրոցեսների ու ընդհանուր դիմադրողականության ցուցանիշների ակտիվացում: Փորձարկվող պատրաստուկը չի առաջացնում կենդանիների օրգանիզմում կողմնակի անցանկալի փոփոխություններ և իր ազդեցությամբ չի զիջում անասնապահությունում նախկինում օգտագործվող հյուսվածքային պատրաստուկներին: The biopreparation, made on yeast, stimulates methabolic and common protective processes in young rabbits. It does not cause any common or local undesirable effects in organism of experimental animals and could be recommended for using in animal husbandry as tissue preparations.
Keywords: Agriculture; Animals