Биоакустическая характеристика амфибий Армении - Э. М. Егиазарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследованы брачные крики различных представителей класса амфибий, обитающих на территории Армении. Установлено, что многие параметры звуков амфибий являются видоспецифическими и могут выполнять роль основного изолирующего фактора. Հետազոտված են երկկենցաղների դասի տարբեր ներկայացուցիչների զուգավորման ձայները: Հաստատված է, որ երկկենցաղների ձայների մի շարք չափանիշներն ունեն տեսակային նշանակություն և կարող են կատարել հիմնական մեկուսացնող գործոնի դեր: The mating calls of different representatives of Armenian Amphibians are investigated. It was revealed that most of parameters of amphibians' calls are species-specific and may realize an isolating factor role. Amphibians, bioacoustic, mating calls, isolating mechanisms.
Keywords: Biology; Biological Diversity