Термофильные бациллы термальных источников Армении - О. А. Паносян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучены распространение и видовой состав термофильных бацилл теплых и горячих минеральных источников Армении. Установлено, что таксономическая структура термофильных бацилл в термальных источниках разнообразна. Во всех изученных термальных источниках обнаружены представители вида Bac. licheniformis. Ուսումնասիրվել է Հայաստանի տաք և ջերմային հանքային աղբյուրների թերմոֆիլ բացիլների տարածվածությունը և տեսակային կազմը: Պարզվել է, որ թերմոֆիլ բացիլների տաքսոնոմիական կառուցվածքը տաք հանքային աղբյուրներում տարատեսակ է: Ուսումնասիրված բոլոր տաք հանքային աղբյուրներում Bac. licheniformis տեսակի ներկայացուցիչների հայտնաբերումը օրինաչափ է: The distribution and taxonomic diversity of thermophilic bacilli of warm and hot mineral springs on the territory of Armenia have been studied. Тhe variety of taxonomic structure of thermophilic bacilli in thermal springs was shown. In all studied thermal mineral springs representatives of Bac. licheniformis were detected.
Keywords: Biology; Microbiology; Ecology