Определение запасов сырья рода Hypericum L. в Армении - П. П. Гамбарян; М. С. Мусаелян; Е. А. Меликян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Зверобой продырявленный с древности широко используется в традиционной медицине для лечения ран, вирусных заболеваний и депрессий, а в последнее время в онкологии. В связи с возросшим интересом к видам зверобоя определение запасов и качества сырья в настоящее время представляется весьма актуальным. Դեռևս վաղ ժամանակներից սրոհունդ խոցվածը լայն կիրառվում է ավանդական բժշկության մեջ` տարբեր հիվանդությունների. վերքերի, վիրուսային հիվանդությունների և դեպրեսիաների բուժման համար, իսկ վերջերս նաև օնկոլոգիայում: Ներկայումս, հաշվի առնելով սրոհունդի տեսակների նկատմամբ աճող հետաքրքրությունը, առաջնահերթ է դառնում սրոհունդի պաշարների և հումքի որակի գնահատումը: H. perforatum L. from ancient is wide spread in traditional medicine for different diseases treatment: wound, virus diseases and depression, and recently in oncology also. As the species of St. John’s-wort are now of a great interest, the determination of St. John’s wort resources and stuff quality are very actual.
Keywords: Biology; Botany