Изучение и оценка эффективности различных пеногасителей на биосинтез L – орнитина - А. А. Варданян; Ф. Н. Тхруни; Ц. Р. Балабекян; А. Е. Агаджанян; А. С. Сагиян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследовано влияние различных пеногасителей на продуктивность биосинтеза L-орнитина. Отобраны наиболее эффективные пеногасители и определены оптимальные режимы их применения. Показано отрицательное действие некоторых из них на технологические показатели биосинтеза L-орнитина. Հետազոտվել է L-օրնիթինի կենսասինթեզի արդյունավետության վրա տարբեր տիպի փրփրամարիչների ազդեցությունը: Ընտրվել են բարձր արդյունավետության փրփրամարիչներ և մշակվել են դրանց կիրառման պտիմալ ռեժիմները: Ցույց է տրվել ցածր արդյունավետության փրփրամարիչների կիրառման բացասական ազդեցությունը L-օրնիթինի կենսասինթեզի տեխնոլոգիական ցուցանիշների վրա: The effect of different antifoaming agents on the L-ornithine biosynthesis productivity has been studied. The most efficient antifoaming agents have been selected, and the optimum modes of their application have been determined. The negative effect of low efficicent antifoamers has been revealed upon the technological parameters of the L-ornithine biosynthesis.
Keywords: Biology; Microbiology