Новый ископаемый вид ельца Leucicus (Telestes) cf. souffia Risso, 1826 из плейстоценовых отложений Араратской котловины Армении - Д. З. Василян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Описывается ископаемая рыба семейства карповых из плейстоценовых отложений диатомитов окрестностей cела Гелайсор (Араратский марз). Согласно морфологическим и остеологическим признакам, а также строению глоточных зубов ископаемый вид описан как Leuciscus (Telestes) cf. souffia. Գելայսոր գյուղի (Արարատի մարզ) շրջակայքի պլեյստոցենյան դիատոմային նստվածքաշերտերից հայտնաբերվել է ծածանազգի բրածո ձկնատեսակ, որն իր ձևաչափական, ոսկրաբանական հատկանիշներով և կլանային ատամների կառուցվածքով նկարագրվել է որպես Leuciscus (Telestes) cf. souffia: The fossil Cyprinid fish is described in this paper. It was revealed in the Pleistocene diatomite sediment near the abandoned village Gelaysor (Ararat marz). The fossil was assumed to belong to the species Leuciscus (Telestes) cf. souffia based on the morphological and osteological characteristics and also on the structure of pharyngeal teeth.
Keywords: Biology; Zoology