Հայաստան տեղափոխված սիրիահայերի հարմարվելու գործընթացը - Ստեփանյան, Արմենուհի (ՀՀ ԳԱԱ Հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ)
Հոդվածում քննարկվում է սիրիահայերի մի մասի Հայաստանի Հանրապետություն տեղափոխվելու խնդիրը: Արդեն մի քանի տարի Մերձավոր Արևելքում շարունակվող պատերազմի հետևանքով, ըստ պաշտոնական տվյալների, մոտ տասնհինգ հազար սիրիահայ տեղափոխվել է Հայաստան. մոտ կեսը փորձում է հաստատվել և նրանց համար սկսվել է հարմարվելու դժվարին գործընթացը: В статье рассматривается вопрос переселения части сирийских армян в Республику Армения. Вследствие военных действий на Ближнем Востоке за последние годы по официальным данным в Армению переселилось около пятнадцати тысяч армян из разных регионов Сирии. The article considers the displacement of of Armenians from Syria into Armenia. As a result of the war in the Middle East, according to official data of 2015, about 15.000 Armenians moved to Armenia from different regions of Syria: half of them have decided to stay in Armenia and the difficult process of adaptation has begun.
Keywords: Modern History