Սոթքի տարածաշրջանի անտիկ և միջնադարյան հուշարձանները - Գրիգորյան, Ավետիս (ՀՀ ԳԱԱ Հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ)
Հոդվածը նվիրված է Սոթքի տարածաշրջանի անտիկ և միջնադարյան հուշարձանների ուսումասիրության պատմությանը՝ մասնավորապես վերջին տարիներին իրականացված հնագիտական պեղումերի և հետախուզական աշխատանքների արդյունքներին: The article is devoted to the history of investigation of Antique and Medieval period sites of the Sotk region and particularly to the results of archaeological excavations and surveys of recent years. Данная работа посвящена истории изучения античных и средневековых памятников региона Сотк. С 1906г. до 2015г. здесь работали больше десятка научных экспедиций, археологические и исторические исследования существенно увеличили знания о прошлом античной и средневековой Армении.
Keywords: Archaeology; Architecture