Ցեղասպանությանը զուգահեռ իրականացված Հայերի զանգվածային ունեզրկման քաղաքականության երիտթուրքական վարչակարգի «օրենսդրական» մեխանիզմները - Արմեն Մարուքյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հայոց ցեղասպանության տարիներին թուրքական իշխանությունները հայ բնակչության բնաջնջման հետ մեկտեղ զանգվածաբար բռնագրավում էին վերջինիս անշարժ գույքը և ունեցվածքը: Հայերի ունեզրկման այդ քաղաքականություն առանձնահատկությունն այն է, որ թուրքական պետության կողմից ընդունվում էին մի շարք օրենքներ, որոնցով փորձ էր կատարվում օրինական տեսք հաղորդել այդ ապօրինի գործողություններին: Особенностью экспроприации имущества армян турецким государством в годы Геноцида армян являлось принятие целой серии законов, при помощи которых власти пытались придать законный вид своим незаконным действиям. One of the aspects of the problem of Armenian property's expropriation by the Turkish state during the Armenian Genocide were the laws passed by it to try to legitimate this illegal action.
Keywords: History; Armenian Genocide (1915)