Антропологические материалы из погребений куро-араксской культуры территории Ширакской равнины - Анаит Худавердян; Левон Петросян; Амазасп Хачатрян; Лариса Еганян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացված աշխատանքով գիտական շրջանառության մեջ են մտցվում Լանջիկի, Քեթիի և Կապսի մարդաբանական նյութերը: Աշխատանքում փորձ է արվել համալիր ձևով ներկայացնել Շիրակի դաշտի կուրարաքսյան մշակույթը կրողների մարդաբանական յուրահատկությունները և միջավայրի էկոբիոլոգիական ու սոցիալական հանգամանքների ադապտացիաները։
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Geography; Anthropology; Recreation; Archaeology; Anthropology