Теоретическое описание дифракции лазерного излучения на монослое эритроцитов - Саркисян, Г. П. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Приведено теоретическое описание дифракции Фраунгофера монохроматического лазерного излучения на монослое эритроцитов, рассматриваемых в качестве дисков. С помощью развитого Кирхгофом математического аппарата для скалярной теории дифракции получено соотношение, которое позволяет экспериментально определить диаметр эритроцита моноразмерной популяции. Բերվում է որպես սկավառակներ դիտարկվող էրիթրոցիտների միաշերտի վրա մեներանգ լազերային ճառագայթման Ֆրաունհոֆերի դիֆրակցիայի տեսական նկարագրությունը: Կիրառելով Կիրխհոֆի կողմից դիֆրակցիայի սկալյար տեսության համար զարգացված մաթեմատիկական ապարատը, ստացվել է առնչություն, որը հնարավորություն է տալիս փորձարարապես որոշելու միաչափ էրիթրոցիտների պոպուլյացիայի տրամագծի մեծությունը: The work is devoted to the theoretical description of the Fraunhofer diffraction of monochromatic laser radiation on a monolayer of red blood cells, considered as disks. Using the mathematical apparatus developed by Kirchhoff for the scalar theory of diffraction, a relation is obtained that allows one to experimentally determine the diameter of a red blood cell of a mono-sized population.
Keywords: Physics; Biology