Стереотипы в контексте этно-я и этно-мы - Карине Саакян; Карине Галоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կարծրատիպերը կայուն գոյացություններ են, որոնք ստեղծվում են մարդու գիտակցության և գործունեության մեջ համապատասխան իրավիճակներում: Էթնիկական կամ ազգային կարծրատիպեր են համարվում այս կամ այն էթնիկական խմբի մասին համեմատաբար կայուն ընդհանրացված բնույթի կարծիքները: Յուրաքանչյուր կարծրատիպ հոգեբանական կառուցվածք է: Հաղորդման մեջ կատարվել է համառոտ անդրադարձ էթնիկական կարծրատիպերի ուսումնասիրության համաշխարհային փորձին:
Keywords: Philosophy; Psychology; Religion; Psychology