Преобразование частот СВЧ излучения в феррите - Макарян, А. О. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Экспериментально исследованы генерация второй гармоники, смешивание частот, а также детектирование маломощного СВЧ излучения в намагниченном ферромагнетике при комнатной температуре. Показано, что эффективность преобразования сильно зависит от формы кривой статического намагничивания ферромагнитного образца, а также от внешнего магнитного поля. Результаты измерений хорошо коррелируют с кривыми статического намагничивания ферромагнитных образцов. Փորձնականորեն հետազոտվել են փոքր հզորության ԳԲՀ ճառագայթման երկրորդ հարմոնիկի գեներացումը, դետեկտումը և հաճախությունների խառնումը մագնիսացված ֆերոմագնիսական միջավայրերում սենյակային ջերմաստիճանում: Ցույց է տրվել, որ փոխակերպման արդյունավետությունը խիստ կախված է ֆերոմագնիսական նմուշի ստատիկ մագնիսացման կորի տեսքից, ինչպես նաև արտաքին մագնիսական դաշտից: Չափումների արդյունքները լավ կորելացված են ֆերոմագնիսական նմուշների ստատիկ մագնիսացման կորերի հետ: The second harmonic generation, frequency mixing, and the detection of lowpower microwave radiation in the magnetized ferromagnet at room temperature were experimentally studied. It was shown that the conversion efficiency strongly depends on the shape of the static magnetization curve of the ferromagnetic sample, as well as on the external magnetic field. The measurement results correlate well with the static magnetization curves of ferromagnetic samples.
Keywords: Physics