Learning from memories - Mariam Harutynyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Այժմ լայն տարածում ունի այն կարծիքը, որ մարդու կենսագրության ու հիշողությունների վրա հիմնված միջամտություններն ունեն դրական արդյունք և՛ ծեր մարդկանց, և՛ նրանց հետ աշխատողների համար: Մեծ Բրիտանիայում մշակել են մի շարք միջոցներ, որոնք ծեր մարդկանց կմղեն խոսելու իրենց անցյալի մասին՝ քաջ գիտակցելով համապատասխան աջակցություն ցույց տալու անհրաժեշտությունն այն մարդկանց, ում հանգիստ չեն տալիս իրենց հիշողությունները: Ծրագիրը Գյումրիում առաջարկեց իրականացնել մարդկանց հիշողությունների վրա հիմնված աշխատանք՝ նպատակ ունենալով հանդես բերել ծեր մարդկանց հետ աշխատելու օգտակար և ստեղծագործական մոտեցում:
Keywords: Philosophy; Psychology; Religion; Psychology