Заметки об армянском музыкальном искусстве постфольклорной эпохи - Артур Аванесов (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
«Հետֆոլկլորային» բառն ընդունելով որպես արդի ժամանակաշրջանի ժողովրդական ստեղծագործության և նրան առնչակցվող պրոֆեսիոնալ գեղարվեստական ստեղծագործության վիճակը բնութագրող յուրօրինակ եզր` դիտարկվում է երաժշտական բանահյուսության զարգացման բնահուն ընթացքի խաթարման և հիմնականում բազմակողմանի ուսումնասիրման և դասակարգման ենթարկելու խնդիրը: Մասնավորապես դիտարկված է պոստմոդեոն ոճական ուղղության մեջ երաժշտաբանահյուսական նյութին ցանկացած անդրադարձը` որպես սեփական կամ օտար գենետիկայի ընդգրկում այլազան կոմբինացիաների կամ այլակառուցիկ խաղերի մեջ: Միևնույն ժամանակ ժամանակակից հայ կոմպոզիտորական արվեստում պահպանվում է անկեղծ ու կենսատու կապվածությունը հայ ժողովրդական երաժշտական ստեղծագործության հետ:
Keywords: M Music and Books on Music; Music; Folk, National and Ethnic Music