Некоторые медико-антропологические проблемы адаптации населения Армении (Черная крепость, эпоха поздней бронзы) - Анаит Худавердян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հնագիտական-մարդաբանական նյութերի ուսումնասիրության հիման վրա բարձրացվում է մարդու բնակության միջավայրի և կենսական պայմանների փոփոխման հետ կապված հարցը՝ պայմանավորված նաև ադապտացիայի և դեզադապտացիայի գործընթացներով։ Ներկայացված խնդիրների շրջանակը թույլ է տալիս խոսել նոր պայմաններում մարդու ֆիզիոլոգիական հարմարվողականության մեծ ներուժի մասին։
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Geography; Anthropology; Recreation; Ethnology; Social and Cultural Anthropology; Archaeology