Биомеханическое моделирование движения стремени при стапедопластике - Манасян, С. Л.; Назанян, А. Х.; Погосян, А. К.; Шукурян, А. К. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հետազոտության նպատակն է կենսամեխանիկայի տեսանկյունից կատարել ասպանդակի շարժման անալիզ և գնահատել ասպանդակային մկանի ջլի պահպանմամբ ստապեդոպլաստիկայի արդյունավետությունը: Հետազոտությանը մասնակցել են օտոսկլերոզով 100 հիվանդ՝ 18–66 տարեկան: Բոլոր հիվանդների մոտ ստապեդոպլաստիկայի ժամանակ տեղադրվել է տեֆլոնային պրոթեզ: 80 հիվանդի ստապեդոպլաստիկա է կատարվել ասպանդակային մկանի ջլի պահպանման մեթոդով, 20 հիվանդի՝ մկանի ջլի հատման մեթոդով: The aim of this study is to analyze the movement of the stapes from the biomechanical point of view in order to evaluate the efficiency of the performed stapedoplasty carried out with stapes tendon preservation. The study included 100 patients with otosclerosis with ages ranging from 18-66. All the participating patients underwent stapedoplasty with Teflon prosthesis replacement. Stapes tendon was preserved in 80 patients whereas in the remaining 20 it was cut.
Keywords: Biochemistry