Microelectronic Gas Sensors for Non-invasive Analysis of Exhaled Gases - Aroutiounian, V. M. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Одним из важнейших направлений современной медицины является неинвазивная диагностика пациента, основанная на анализе выдыхаемого воздуха. В работе собраны данные о возможностях слежения за различными заболеваниями при выделении конкретных газов. Рассмотрен потенциал применения для диагностики заболеваний различных полупроводниковых химических резисторов, изготовленных из металлооксидных полупроводников. Ժամանակակից բժշկության ամենակարևոր ուղղություններից մեկը հիվանդի ոչ ինվազիվ ախտորոշումն է, որը հիմնված է արտաշնչվող օդի վերլուծության վրա: Աշխատանքում տվյալներ են հավաքված տարբեր հիվանդությունների հսկողության հնարավորությունների վերաբերյալ որոշակի գազերի արտահոսքի ընթացքում: Դիտարկված է մետաղօքսիդային տարբեր կիսահաղորդիչներից պատրաստված կիսահաղորդչային քիմիական ռեզիստորների պոտենցիալ հնարավորությունը հիվանդությունների ախտորոշման համար:
Keywords: Բժշկագիտություն; Առողջապահություն; Բժշկություն