Формы множественного числа имен существительных, имеющие обособленное значение в современном английском языке - А. А. Токмаджян (ՀՍՍՌ ԳԱ հրատ․)
Ժամանակակից անգլերեն լեզվում կան մի խումբ գոյականներ, որոնց հոգնակի թվի ձևը ոնի երկու (կամ ավելի) իմաստ՝ 1. բառի եզակի թվի ձևի իմաստին համապատասխանող իմաստ, 2. առանձնակի իմաստ, որը չի համապատասխանում եզակի թվի ձևի իմաստին (օրինակ՝ room «՛սենյակ։ — rooms 1. «սենյակներ» 2. «բնակարան», colour «գույներ» — colours 1. «գույներ», 2. «դրոշ, դրոշակ)։
Keywords: Языкознание; Сравнительная грамматика; Английский язык