Oсобенности визуализации аденоматозных узлов щитовидной железы на фоне аутоиммунного тиреоидита, по данным соноэластографии - Хачатрян, А. Р.; Авакян, А. Х.; Варданян, Г. Д.; Аветисян, Г. А.; Мадоян, А. А.; Поркшеян, К. А. (Հայաստանի ԳԱԱ)
Վահանագեղձի (ՎԳ) հիվանդությունները, ըստ հանդիպման հաճախականության, գրավում են երկրորդ տեղը էնդոկրին համակարգի ախտահարումների կառուցվածքում, իսկ էնդեմիկ շրջաններում կազմում են էնդոկրինոպատիաների 50%-ը: Ադենոմաների տարբերակիչ ախտորոշումը նախավիրահատական շրջանում որոշ դեպքերում դժվարացած է լինում: The thyroid pathology occupies the second place in the structure of the endocrine organs’ diseases. Its incidence rate reaches 50% of the total number of endocrinopathies in endemic regions. The benign tumors (adenomas) seldom causе significant difficulties in preoperative differential diagnosis among all thyroid nodules.
Keywords: Endocrinology