Влияние таурина на клеточные структуры черной субстанции крыс, подвергнутых этанольной интоксикации - Хачатрян, В. П. (Հայաստանի ԳԱԱ)
Հայտնաբերվել է, որ էթանոլի 15 %-անոց լուծույթը հանգեցնում է սև նյութի բջիջների դեպիգմենտացիայի, արտահայտված դեգեներացիայի և մահվան: It has been established that alcoholization with a 15% ethanol solution leads to the death of neurons of the substantia nigra and depigmentation, to drastic morphological changes in intracellular structures indicating gross metabolic disturbances.
Keywords: Բժշկագիտություն; Առողջապահություն; Բժշկություն