Интеграционные эффекты экономики Армении в условиях многовекторности - Мигранян, A. А. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В последнее десятилетие Армения по примеру большинства собратьев по СНГ активно демонстрирует многовекторность интеграционных процессов, которые обусловлены ее политическими и экономическими интересами. Наибольшее развитие получили европейское и евразийское направления интеграционного развития Армении. Անցած տասնամյակի ընթացքում Հայաստանը, հետևելով ԱՊՀ-ի իր գործընկերների մեծ մասի օրինակին, ակտիվորեն ցուցադրում է ինտեգրացիոն գործընթացների բազմավեկտոր ուղղվածություն, որը որոշվում է նրա քաղաքական և տնտեսական շահերով: Հայաստանի ինտեգրման եվրոպական և եվրասիական ուղղություններն ամենամեծ զարգացումն ունեցան: Over the past decade, Armenia, following the example of most of CIS counterparts, has been actively demonstrating the multi-vector nature of integration processes, which are determined by its political and economic interests. The European and Eurasian directions of integration development of Armenia received the greatest development.
Keywords: Экономика