Показатель совокупной факторной производительности как индикатор инклюзивного экономического роста - Маилян, Ф. Н. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В статье предложен подход в соответствии с которым предоставляется возможность более основательной оценки качества экономического роста стран. Данный подход заключается в том, что для анализа качества экономического роста стран, необходимо проанализировать и сопоставить динамику совокупного национального продукта, заработной платы и совокупной факторной производительности. В статье предложен методический инструментарий позволяющий оценить инклюзивность экономического роста. Հոդվածում առաջարկված է տնտեսական աճի որակը բնութագրող ցուցանիշների ամբողջություն, որոնց դինամիկայի համադրությունն ու ուսումնասիրությունը թույլ են տալիս պատկերացում կազմել այս կամ այն երկրում տնտեսական աճի որակի մասին: Վերջինիս մասին ամբողջական պատկերացում կազմելու համար առաջարկվել է համադրել ու վերլուծել ընդհանուր գործոնային արտադրողականության, աշխատավարձի և համախառն ներքին արդյունքի դինամիկան: The article presents a set of indicators that characterise the quality of economic growth, the combination and study of which allows to understand the quality of economic growth in any country. To get a complete picture of the quality of economic growth, the article suggests to combine and analyse the dynamics of total factorial productivity, wages and gross domestic product. The article recommends methodological instruments which allow to appreciate the inclusiveness of economic growth.
Keywords: Экономика