Աշխարհբեկ Քալանթարի անտիպ նամակները Նիկողայոս Մառին - Բայրամյան, Կարեն (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սանկտ Պետերբուրգում ուսանելու տարիներին Աշխարհբեկ Քալանթարը սերտորեն համագործակցել է իր ուսուցիչ և գիտական խորհրդատու, մեծանուն հայագետ Նիկողայոս Մառի հետ: Վերջինիս երաշխավորությամբ էլ ապագա հնագետն ու վիմագրագետն ընդգրկվեց Անիի պեղումների գիտական արշավախմբում: Во время учебы в Санкт-Петербурге Ашхарбек Калантар тесно сотрудничал со своим учителем и наставником, известным арменоведом Николаем Марром. Именно по его рекомендации Ашхарбек Калантар был включен в состав экспедиции в Ани. During studies in Saint Petersburg Askharbek Kalantar worked closely with his teacher and mentor, the famous armenologist Nikolay Mar. It was his recommendation that A. Kalantar was included in the expedition of Ani excavations.
Keywords: Archives; Literature