«Case Study» և էսսեի մեթոդների կիրառումը մագիստրոսական խմբերում պատմության ուսուցման ընթացքում - Մելքոնյան, Քրիստինե (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
«Case study» մեթոդի հիմնական առանձնահատկությունը խնդրահարույց իրավիճակի ստեղծումն է, որը հիմնված է իրական կյանքի գործոնների և փաստերի վրա: Որպես մեթոդ՝ իրավիճակի վերլուծությունը լայն տարածում է գտել աշխարհում 1970-1980 թթ.: Այն կիրառվել է տնտեսագիտական համալսարաններում՝ ուսանողների մեջ որոշումներ կայացնելու հմտություններ ձևավորելու համար: Отличительной особенностью метода «case study» является создание проблемной ситуации на основе факторов и фактов из реальной жизни. В качестве метода анализ ситуаций получил широкое распространение в мире в 1970-1980 годы. Данный метод стал использоваться при обучении управленцев в основном в экономических вузах с целью формирования у студентов способности принимать решения. The distinctive feature of the case-study method is to create a problematic situation on the basis of the facts of real life. As a method, analysis of situations it has become widespread in the world in the 1970-1980-s. This method was used at the beginning, when training managers of mainly economic universities tested the students ability to make decisions.
Keywords: Education