Мужской академический танец в смене балетных эпох - Горшунова, Елена (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Բալետում տղամարդկանց պարի առաջընթացը սկսվում է Լյուդովիկոս ХІV-ի ժամանակաշրջանից, երբ պետության առաջատար պարողը եղել է ինքը՝ Թագավոր-արևը։ Պարարվեստը, ծնված պարահանդեսներում, հետզհետե վերածվում էր մասնագիտական, կայուն, բազմամյա ավանդույթներով հարուստ կատարողական դպրոցի։ Эволюция мужского танца в балете начинается с эпохи Людовика ХІV, когда первым танцовщиком в государстве был сам Король-солнце. Искусствo танца, зародившееся на балах, постепенно превращалoсь в профессиональную исполнительскую школу со стойкими традициями. The evolution of male dance in ballet began with the era of Louis XIV when the king himself was the first dancer in the state. The art of dance, which originated at balls, gradually turned into a professional performing school with persistent, long-standing traditions.
Keywords: Culture and Cultural Processes