Հայտնի ու անհայտ Ալեքսեյ և Անաստասիա Դանդուրյաններ - Խանջյան, Սեդա (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Թատերանկարիչ Ալեքսանդր Դանդուրյանի անունը, որն ստեղծագործել է 1930-1980-ական թթ. թատրոնի, կինոյի, բալետի, էստրադայի ասպարեզում, մեր օրերում քչերին է հայտնի: Նա աշխատել է որպես բեմանկարիչ և զգեստների ձևավորող Երևանի, Մոսկվայի, Լենինգրադի, Կիևի և այլ քաղաքների թատրոններում, «Երևան-ֆիլմ» , «Մոսֆիլմ» և «Լենֆիլմ» կինոստուդիաներում, Մոսկվայի «Բալետ սառույցի վրա» անսամբլում: Имя Александра Дандуряна ‒ художника, работавшего в сфере театра, кино, балета и эстрады с 30-ых по 80-е годы XX в., ныне мало кому известно. Он создавал сценические декорации и эскизы костюмов для спектаклей в разных театрах страны (в Ереване, Москве, Ленинграде, Кие-ве и др.). Работал художником на студиях «Мосфильм», «Ленфильм», «Ереван-фильм», с московским ансамблем «Балет на льду». Будучи одаренным художником, Name of the artist Alexey Danduryan, who worked during 1930-1980s in the spheres of theatre, cinematography, ballet, music-hall art is not very well-known nowadays. He decorated stages and designed costumes for the theatres in Yerevan, Moscow, Kiev, Leningrad and other cities, for “Yerevan film”, “Mosfilm”, “Lenfilm” studios and the Moscow “Ballet on the Ice” company.
Keywords: Arts; Biography; Culture and Cultural Processes