Աշխատանքային իմիգրացիայի կարգավորման գործընթացները Եվրասիական տնտեսական միության անդամ երկրներում - Ավագյան, Միսակ (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Միջազգային տնտեսական հարաբերությունների զարգացման արդի առանձնահատկություններից է աշխատուժի միջազգային միգրացիայի ծավալների ընդլայնումը, որն առավելապես պայմանավորված է գլոբալացման և տարածաշրջանային տնտեսական ինտեգրման գործընթացների խորացմամբ և աշխարհի երկրների միջև տնտեսական զարգացման տեմպերի անհամաչափ աճով: Քանի որ վերջին ժամանակաշրջանում աստիճանաբար ավելի են աճում հատկապես ինտեգրացիոն խմբավորումների շրջանակներում աշխատուժի միգրացիոն հոսքերը, ուստի գնալով է՛լ ավելի է մեծանում աշխատանքային միգրացիայի ոլորտում ինչպես այդ խմբավորումների կողմից վերազգային, այնպես էլ խմբավորման անդամ երկրների կողմից ազգային կարգավորման մեխանիզմների կատարելագործման անհրաժեշտությունը: Одной из особенностей развития международных экономических отношений является расширение объемов международной трудовой мигра-ции, что в значительной степени обусловлено углублением процессов глобализации и региональной экономической интеграции, а также непропорциональным ростом темпов экономического развития между странами мира. Поскольку в последнее время постепенное увеличение потоков миграции рабочей силы особенно заметно в рамках интеграционных групп, все более возрастает необходимость совершенствования как наднациональных механизмов регулирования в области трудовой миграции этими группировками, так и национальных механизмов странами-членами группировки. The expansion of the international labor migration’s volume is one of the features of the international economic relations development, which is largely due to the deepening processes of globalization and regional economic integration, as well as a disproportionate economic growth among the countries of the world. Since in recent times labor migration flows, especially within integration groups, have gradually increased, there is an increasing need to improve both supranational regulatory mechanisms in the field of labor migration by these groupings and national mechanisms by member countries of the group.
Keywords: Տնտեսագիտության տեսություն