Խ. Լազարյանի գործունեությունը 1826-1828 թթ. ռուս-պարսկական պատերազմի ժամանակ - Հովհաննիսյան, Հայկազ (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հայ պատմագիտությունը բազմիցս անդրադարձել է Խաչ. Լազարյանի գործունեությանը, ընդգծվել է նրա ակտիվ մասնակցությունը 1826-1828 թթ. ռուս-պարսկական պատերազմում: Սակայն հրապարակումներից և ոչ մեկում չի ուսումնասիրվել այդ տարիներին նրա ծավալած գործունեության կարևոր դրվագները: Армянская историография неоднократно обращалась к деятельности Х. Лазарева, который принимал активное участие в русско-персидской войне 1826-1828 гг. Однако ни в одном из исследований детально не представлены ключевые эпизоды его деятельности в годы войны. Armenian historiography has repeatedly turned to the activities of Kh. Lazarev, emphasized his active participation during the Russian-Persian war of 1826-1828. However these publications never studied in detail the important traits of this activity.
Keywords: Պատմություն