Взаимодействие арилметилиденмалононитрила с ариламидоэфирами малоновой кислоты. Синтез полифункционально замещенных 1,2,3,4-тетрагидропиридинов - М. С. Саргсян; К. А. Авагян; А. А. Саргсян; А. Э. Бадасян; А. Х. Хачатрян; А. Г. Айвазян; А. А. Балян; С. Г. Конькова; С. С. Айоцян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Установлено, что взаимодействие арилметилиденмалононитрила с ариламидоэфирами малоновой кислоты протекает в присутствии триэтиламина как при комнатной температуре, так и при нагревании. In order to synthesize new substituted 1,2,3,4-tetrahydropyridines containing amino and cyanogroups, as well as to study their antibacterial activity, the interaction of arylmethylidene malonononitrile with aryl amino-esters of malonic acid was studied. Ամինա- և ցիանխմբեր պարունակող տեղակալված 1,2,3,4-տետրահիդրոպիրիդինների սինթեզի և դրանց հակամանրէային ակտիվության ուսումնասիրման նպատակով հե-տազոտվել է արիլմեթիլիդենմալոնոնիտրիլի փոխազդեցությունը մալոնաթթվի արիլ-ամիդոէսթերների հետ:
Keywords: Science; Chemistry; Organic Chemistry