Round-leaved wintegreen (Pyrola Rotundifolia) as a valuable medicinal plant raw material - S. A. Dadayan; L. A. Stepanyan; A. S. Dadayan; M. B. Gasoyan; Petrosyan, H. R.; A. S. Poghosyan; A. O. Tsaturyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
The phytochemical and mineral composition of BAS of round-leaved wintergreen (Pyrola rotundifolia) growing in the Lori Region of Armenia has been studied. Հետազոտվել է Լոռու մարզում հավաքված կլորավուն տանձատերևից ստացված էքստրակտների (ԿԱՆ, ազատ ամինաթթուներ, հանքային տարրեր և այլն) ֆիտոքիմիական բաղադրությունն ու հանքային կազմը: Изучены фитохимический и минеральный составы экстрактов (БАВ, свобод-ные аминокислоты, минеральные элементы и др.) грушанки круглолистной, соб-ранной в Лорийском марзе Республики Армения.
Keywords: Biochemistry