Synthesis and antitumor properties of 3-(2,2-dimethyltetrahydro-2H-pyran-4-yl)spiro[benzo[h] quinazoline-5,1'-cycloheptan] -4(6H)-ones - A. I. Markosyan; Kh. S. Hakopyan; A. S. Ayvazyan; S. S. Mamyan; A. G. Ayvazyan; R. A. Tamazyan; F. H. Arsenyan; J. A. Avakimyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Regioselective addition of benzylmagnesium chloride to ethyl 2-cyano-2-cycloheptylidene-acetate yielded 2-(1-benzylcycloheptyl)-2-cyanoacetate, cyclization of which was used to synthesize ethyl-4'-amino-1'H-spiro[cycloheptane-1,2'-naphthalene]-3'-carboxylate (aminoester).Էթիլ 2-ցիանո-2-ցիկոհեպտիլիդենացետատին բենզիլմագնեզիում քլորիդի ռեգիոսե-լեկտիվ միացումը հանգեցրել է 2-(1-բենզիլցիկհեպտիլ)-2-ցիանոացետատի, որի ցիկլումն օգտագործվել է էթիլ 4'-ամինո-'H-սպիրո[ցիկլոհեպտան-1,2'-նավթալին] -3'-կարբոքսի-լատի (ամինոէսթեր) սինթեզի համար: Региоселективное присоединение бензилмагнийхлорида к этил-2-циано-2-циклогептилиденацетату привело к 2-1-бензилциклогептил)-2-цианоацетату, цик-лизация которого использовали для синтеза этил-4'-амино-1'Н-спиро[циклогептан-1,2'-нафталин]-3'-карбоксилата (аминоэфир).
Keywords: Biochemistry