Synthesis of furfuryl derivatives of 4-allyl-1-(4-hydroxy-3-nitrobenzyl)-3-[2-(4-alkoxyphenyl)quinolin-4-YL]-4,5-dihydro-1H-1,2,4-triazol-5-thions and their cytotoxic action on human cancer cells - M. A. Iradyan; N. S. Iradyan; Hambardzumyan, A. A.; H. A. Panosyan; C. Roussakis; V. A. Sakanyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Furfuryl derivatives of 4-allyl-1-(4-hydroxy-3-nitrobenzyl)-3-[2-(4-alkoxyphenyl)quinolin-4- yl]-4,5-dihydro-1H-1,2,4-triazol-5-thiones were synthesized in this study. Ներկայացված աշխատանքում բերված է 4-ալիլ-1-(4-հիդրօքսի-3-նիտրոբենզիլ)-3-[2-(4-ալկօքսիֆենիլ)խինոլին-4-իլ] -4,5-դիհիդրո-1Н-1,2,4-տրիազոլ-5-թիոնների ֆուրֆուրիլ ածանցյալների սինթեզը և կառուցվածքային անալիզը: В представленной работе проведен синтез и структурный анализ фурфуриль-ных произ- водных 4-аллил-1-(4-гидрокси-3-нитробензил)]-3-[2-(4-алкоксифе-нил)хинолин-4-ил] -4,5-дигидро-1Н-1,2,4-триазол-5-тионов.
Keywords: Biochemistry