Некаталитическое восстановление серы водородом из диоксида - А. А. Манташян; Э. М. Макарян; Л. С. Аракелян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հենվելով կատարված կինետիկական վերլուծումների վրա, էքսպերիմենտալ եղանակով ցույց է տրվել, որ ծծմբի երկօքսիդը կարող է փոխազդել ջրածնի հետ կատալիզատորի բացակայության պայմաններում ևս` առաջացնելով տարրական ծծումբ: Based on the kinetic analysis, it has been shown experimentally that sulfur dioxide can undergo chemical transformation reacting with hydrogen to form elemental sulfur also in the absence of catalysts.
Keywords: Chemistry